lørdag den 8. marts 2008

March 8. -Women in the combat zone

8. marts -her sidder man saa og plejer sin karriere ved at vaere den eneste paa kontoret. Det er altsaa ikke fordi jeg er saerlig produktiv eller martyr-agtig, men mit vaerelse er temmelig koldt og skrivebordet beregnet til dvaerge...

I droemme klaekkede jeg en ide til et 1st-person shooter-spil med feministiske og koenspolitiske undertoner. Meget 'in the spirit of the day' maa man sige... Tidligere har jeg leget med spil-ideer som 'HooverHero' og dagligvareindkoebstraeningssoftwaren (puha - det blir svaert at laese uden danske bogstaver) 'Goddammit, WeAlsoNeedRealGroceries AndNotJustWineAndSnacks - Hero'.

Ingen af dem har dog vundet gehoer hos den spilproducerende del af befolkningen. Endnu. Jeg forventer selvfoelgelig at WIFT tager det paa sine skuldre at udbedre dette macho-tyrani paa computerspilsomraadet.

Maaske skulle jeg hellere bruge min energi paa at udtaenke noget brugbart. Jeg har vaeret en uge hos MS Research, og har endnu ikke taenkt een eneste original tanke. I stedet har jeg fundet det mest vidunderlige mosaiksoftware at lege med. I imorgen -naar bogkapitlet forhaabentlig er vaek fra mit skrivebord- vil jeg derfor drage i felten og indsamle fotos til mit nye mosaikbibliotek.

Det vedhaeftede foto bestaar af diverse mystiske billeder jeg havde liggende -zoomer man ind vil man finde en del billeder af en klaedeligt beruset Mama paa sin polterabend, en noegen julegris (naaja, det er de vel oftest), Kraftwerk covers og saa videre.

Det er ikke helt optimalt, at der flere steder sniger sig nogle 'out of context-billeder' ind (som fx. posters fra Dallas, og ligegyldige S/H piktogrammer, som jeg ikke forstaar hvorfor jeg har) og derfor giver det mening at opbygge et personligt billedbibliotek saadan at jeg i fremtiden ka skabe mosaikker der bestaar af tiles med relevans for hovedmotivet.

Det er selvfoelgelig ikke saerligt originalt, og det hjaelper ikke meneskeheden taettere paa a world of eternal bliss, men det er nu en meget hyggelig maade at browse i sine personlige fotos paa. Og vi skal vel ikke vaere cutting edge hele bloody tiden.

Jeg tror jeg er ved at varme op til en ide...
Maaske kunne jeg bygge et system, der tog input fra en hel families sense-cams og realtime-loadede dem til et display i hjemmet, som arrangerede dagens billeder i nye/ smukke/ overraskende/ provokerende mosaikker. I princippet ku man vel goere det samme med lyd? Altsaa, kreere en musikalsk mosaic ved hjaelp af lydbidder fra familiens hverdag. Ooh, so very ambient and awarenessy.

Hmm, det maa jeg lige ruge paa.....Jeg ka godt lide ideen om musikmosaik, men spoergsmaalet er selvfoelgelig om jeg ka faa nogen til at bygge det til mig. Det er en hel ny maade at dele sit liv paa som traditionel social software ikke rigtig rammer....hmm.

Men HooverHero ville selvfoelgelig heller ikke vaere daarlig...

2 kommentarer:

mor sagde ...

Fedt mosaikfoto - kan genkende diverse personer af hankøn i mosaikken. Tænk at få lov til at være baggrund for Mie

Unknown sagde ...

Mja - du kunne jo lære dem lidt om scandinavian leadership and tolerance ved at kaste et par muhammedtegninger på bordet og se hvad de siger til det. Det der mosaikbillede er en rigtig tidsrøver - nu har jeg siddet i en hel halv time og gransket det, men hvor er jeg henne?